Vilken premiär! Hellre arg än död- en föreställning för livet med Marie Niljung

Vilken premiär! Hellre arg än död – en föreställning för livet med Marie Niljung

Måndagen den 16 oktober 2023 står jag på scenen på Scalateatern i Karlstad! Det går att göra något meningsfullt och roligt av något meningslöst. Min mamma Kerstin tog sitt liv den 14 oktober 1997 och min pappa Sven den 18 november 2006. Föreställningen blev även en liten hyllning till de.

VILKEN KVÄLL DET BLEV!

Nästan slutsålt, 330 av 400 platser var sålda. Till min stora glädje var det många män i publiken.

Tillsammans med min fina vän Carola Jansson och min fina kontorskollega Anders Blomberg dansade vi in på scenen.

Fotograf: Iselin Sundberg

Jag är fortfarande helt rörd och tagen av all fin respons jag fått.

Kathrine Löfberg skrev så här:

”En känslosam föreläsning som berör på djupet. Den ger ny kunskap och kloka insikter och väcker hopp och tro på att vi kan hjälpa varandra i alla lägen.”

Nu ska vi slipa lite på vår diamant och ta den vidare ut i Sverige! Håll utkik- det kommer bli fler föreställningar.

I väntan på den- kom ihåg; Var empatiskt påträngande, våga närma dig en vän i kris eller sorg. Våga fråga hur hen mår egentligen. Våga fråga om hen funderar på att ta sitt liv. Våga sen lyssna. Nyfiket och öppet, våga vara kvar i det svåra och mörka tills det vänt. This too shall pass. Våga även agera om det behövs, det kan handla om att hjälpa personen till vård.

 

Och en sista grej- har du en dröm? Det går att förverkliga!

Fotograf: Iselin Sundberg