Rehabilitering

Så gör du rätt vid rehabilitering av medarbetare

För vem: Ledare och chefer med personalansvar, personer som har ett HR-uppdrag samt skyddsombud.

Omfattning: Lärarledd halv- eller heldagsubildning med föreläsning och övningsuppgifter. Vid heldagsutbildning ges utrymme för att ta case och göra fler övningar än vid en halvdagsutbildning.

Förberedelse: Det krävs inga särskilda förberedelser, men det underlättar med ett nyfiket förhållningssätt och en vilja att lära sig något nytt.

Beskrivning: Oavsett om din medarbetare blir sjuk på grund av fysisk eller psykisk ohälsa, har du ansvaret för rehabiliteringen. Som arbetsgivare har du huvudansvaret för arbetsmiljön och för arbetet med arbetsanpassning och arbetsplatsinriktad rehabilitering. Under utbildningen lär du dig mer om hur du ska göra rätt om en medarbetare blir sjukskriven eller riskerar att bli sjukskriven. Du får kunskap om regler, ansvar och roller kring rehabilitering. Du får även tips på förebyggande arbete samt fakta om vanliga ersättningar och stöd som kan sökas av både arbetsgivare och arbetstagare.

Syftet med den här utbildningen: Att du vet att du gör rätt om din medarbetare är i behov av rehabilitering. Att du blir etta på bollen om din medarbetare blir sjukskriven. Ordet rehabilitering har latinska rötter där ”re” betyder åter och ”habilis” kan översättas med kompetent eller skicklig. Rehabilitering betyder alltså ungefär: att återskapa förmåga.I den bästa av världar är syftet med denna utbildningen att din medarbetare återskapar sin förmåga helt enkelt.

Pris

Rehabutbildningen erbjuds som både halv- och heldagsutbildning.
Hör av dig så diskuterar vi dina önskemål kring upplägg & omfattning, så återkommer jag med en offert.

Förnamn
Efternamn
E-postadress
Meddelande
Tack för ditt meddelande!
Meddelandet kunde inte skickas. Var vänlig se till att alla fält är korrekt ifyllda och testa sedan igen.