Mammamacka och pappamacka med Nour

Mammamacka och pappamacka med Nour

I mars 2019 kom Nour El Refai och besökte mig i Kil.

Hon skulle göra en serie om depressioner. Hur i hela friden kom det sig att hon kom hem till just mig?

Jo, världen är liten och ser en till att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt så händer det.

Det började med en konferens om jämställdhet genom Jämställt Värmland. Jag satt då bredvid Erik Axelson som driver Karlstad Comedy. På fikat fortsatte vi att prata. Vid bordet satt även Susanne Kielba. Hon hade hört mig föreläsa veckan innan och sa: ”Jag ber om ursäkt men jag grät nästan hela tiden du föreläste, inte så professionellt.” Ingen fara svarade jag- det brukar bli så. Erik undrar då- ”Vad gör du som gör att folk gråter en timme?” Jag berättade och då säger han att Nour El Refai ska komma till Värmland och filma för en serie. Erik undrar om jag är intresserad att delta…Självklart sa jag JA! På den vägen är det.

Så i mars träffades vi och idag har jag sett resultatet. Det är en fin och viktig serie.

Jag är stolt och glad att få berätta om mina älskade föräldrar och att vi gjorde en ”mammamacka” och en ”pappamacka”. Du som känner min familj förstår att falukorv är en viktig råvara i våra liv. Till min glädje gillade även Nour min ”pappamacka” med stekt falukorv och ägg.

2019 har och är ett händelserikt år. När Nour var hos mig fanns inget kontrakt för att skriva en bok, tanken fanns men inte trodde jag att jag ett halvår senare hade skrivit en bok…HELLRE ARG ÄN DÖD.

Med mottot ”Det går visst” går det mesta att lösa.

Jag hoppas att Nours serie ska minska skammen och skulden för psykisk ohälsa och jag hoppas att min bok kommer rädda liv.

Kom ihåg- Våga fråga. Våga lyssna. Våga agera.

Gäller för allt.

Här kan du se mitt avsnitt:

Landet lyckopiller, avsnitt 2