En tablettask med tålamod

En tablettask med tålamod

En liten dröm blev verklighet! Har i många år tänkt tanken- vad bra det vore med en ask tålamodstabletter!

Med mottot- Det är handling som räknas! gick jag helt enkelt till min vän och illustratör Tin Wigelius. Hon är skaparen av min fina logga och profil.

”Jag undrar om det är en bra idé att göra en tablettask med tålamod och mitt budskap på?” Som giveaway.

”Du är ju en tablettask Marie” utbrister Tin. Dagen efter har jag ett färdigt utkast att skicka iväg för beställning.

Nu i veckan kom två kartonger med tablettaskar i!

Första personerna som jag gav en varsin tablettask var Helene Engström och Joakim Hedström. De driver bokförlaget Eget förlag. Ett bokförlag som har visionen- Kunskap på nolltid. Jag vet inte vad som kommer att hända i framtiden men tycke uppstod mellan oss och nått säger mig att det kanske kan bli mer än tablettaskar som kommer att skickas hem till mig…

Blir ni nyfikna på Kunskap på nolltid? Kolla in deras webb: Eget förlag

Så här glada var vi efter vårt möte i tisdags.

Responsen i de sociala medierna har varit väldigt positiva och nått säger mig att jag nog får beställa fler. Innehållet visade sig vara riktigt goda små tabletter…”Det är väl bra om jag sprider ditt budskap mamma” sa yngsta sonen när jag inser att han ”hittat” förrådet. Det är det! Bra att att även han sprider budskapet- Våga fråga. Våga Lyssna. Våga agera.

För det är det det handlar om- livet. Att våga. Både våga fråga, lyssna, agera men även att våga andra saker.

Våga säga ja till något fast en inte vet vad det kan leda till. Våga leva livet. Våga skicka iväg sin 15-åring på en resa. Våga fråga hur någon mår egentligen. Våga vara riktigt modig och våga fråga vännen om hens alkoholintag.

Jag vet att min tablettask inte kommer göra underverk eller ge mer tålamod men den kanske kan göra att fler stannar upp. Reflekterar. En ska inte underskatta placeboeffekter.

Jag har firat midsommar men min äldsta vän och delar av hennes familj. Det har varit fina dagar och kvällar. Jag är tacksam över att jag har en familj och vänner som står mig nära. Friskfaktorer och skyddsfaktorer som gör att livet blir lättare att leva. Tacksam över att finnas till helt enkelt.

Ska lägga ner en tablettask eller två i  min väska för att ge till någon som verkar  behöva lite tålamod. Troligen kommer jag behöva en eller två själv när jag ska försöka lära mig Region Värmlands organisation och Hr-system…jag tackade ja till en deltidstjänst som HR-konsult och började förra måndagen. Ska bli roligt och lärorikt. 10 år sedan jag var anställd där senast.

Behöver du hjälp med en ny logga? Förslag till en tablettask? Kontakta Tin på Kanonform!

Du hittar henne på: Kanonform

Både jag och Tin bor i Kil och njuter av bland annat Fryken. En fin plats som får vara med som avslut på detta inlägg. Imorgon blir det sommaryoga vid Fryken tillsammans med Helena Karlsson från Yogaakademien.

Kom gärna och yoga med oss!

Tider för gratis sommaryoga med Yogaakademien