Livskämpar- från noll till hundra

Livskämpar – från noll till hundra

Hr-konsult, föreläsare, social innovatör och livräddare. Så presenterade jag mig på Nyskapardagen Värmland 2019 när jag skulle delta i en paneldebatt. Väldigt skön känsla. Jag lever min livsmission.

Jag är nästan lite i chock. Över hur saker och ting kan gå från noll till hundra…det är känslan iallafall. Jag fick en tanke tidigt i år. Boken ”Handbok för livskämpar” måste bli något mer än en bok. Kontaktade Susanne Tell och Filippa Gagnér Jenneteg och frågade om jag fick ”dra” i några kontakter för att göra deras bok tillgänglig för fler. Jan Beskow ,som är den tredje författaren till boken, har också gett sitt okej. Bokade möte med Andreas Stjärnhem på Sticky Beat.

Det var i mars. Såklart så säger Andreas- JA! Vi är med.

8 maj träffas vi allihopa på Sticky Beats kontor. Det sa ”klick” mellan alla inblandade. Dagen efter ringer P4 Värmland och vill prata om de 11 miljoner som socialminister Lena Hallengren utlovar till Socialstyrelsen för att arbeta med suicidprevention. Först kände jag- YES 11 miljoner! Strax därefter kom känslan- ärligt? 11 miljoner fördelat på 4 år? Är det att satsa på suicidprevention?

9 maj blev jag helt plötsligt projektledare för projektet- ”Bok till app”. Så kan det gå. Här kan ni lyssna på inslaget i P4 Värmland:

Ny app mot suicid

Inslaget i P4

1:15 in i programmet kan ni höra hela intervjun.

Idag är det 30 maj- inte ens en månad har gått sen vi bestämde oss. Jag är född optimist men är även naiv- bra kombination när en är i min bransch. Det intresse som visats sig för detta projekt har jag inte känt tidigare under de 5 år jag arbetat med suicidprevention, eller psykisk livräddning som jag föredrar att kalla det. Nu jädrar ska det bli verkstad.

Många delar återstår att lösa men jag VET att det liv kommer räddas och lidande lindras genom denna digitala upplevelse. Social innovation- Livskämpar, från bok till app- från noll till hundra.