April! Nu är det vår.

April! Nu är det vår

Börjar april månad med en veckorapport- får se om det blir återkommande eller ej…

Nätverka– nått jag verkligen uppskattar med livet som företagare, att få nätverka och skapa relationer.

Måndag

Jag hade en bra start på veckan då jag bland annat pratade med Susanne Tell- en av författarna till boken ”Handbok för livskämpar”.  Åt lunch med en av deltagarna i nätverket Clarity of Mind och vi reflekterade över våra tankeprofiler som vi fått från Marita Lekmo.

Clarity of Mind- För dig som vill bli klartänkt och hitta en väg till ” Peak Performance” och välmående. Värdeteori och Positiv psykologi. Vi får lära oss hur vi tänker och värderar genom att vi får en egen tankemönsterkarta. Positiv psykologi- tränar oss att utgå från våra styrkor, maximera vår energi, fokusera, leda utifrån att vara autentisk och positiv. Vi tränas även i att hitta det meningsfulla i den dagliga aktiviteten.

Nyfiken? läs mer på Clarity of Mind

Tisdag

Handelskammaren i Värmland anordnade nätverksfrukost med bra innehåll. Marianne Andersson pratade om hur vi ska locka fler företag till Karlstad regionen. Magnus Kihlström berättade om Make your film, vi fick veta att det kommer både padelbanor och trampolinpark till Karlstad, scenen fylldes sedan av framtiden- det vill säga ungdomar. Ella Johansson och Johanna Brink berättade hur de lyckades få med Löfbergs i sin satsning Quality Coffee. Roligt att de berättade att de fick ”gå via Gevalia”. Modigt. Det värmde att höra hur fyra ungdomar står inför en fullsatt salong och berättar om varför de engagera sig i Hjärtebarnsloppet.

Fortsatt dagen med ett bra möte med Christer Johansson på ICA Maxi. Alltid lika trevligt. Avslutade dagen med att göra klart en föreläsning/utbildning tillsammans med Lina Helgerud för chefer och Hr i Karlstads kommun.

Onsdag

När eldsjälar möts. Då händer det grejer. Andreas Stjärnhem på Sticky Beat och jag satte målbilden för projektet ”Handbok för livskämpar”. Fortsättning följer…

En lunch med en vän ger alltid bra energi, det gäller att fylla på med bra grejer och möten är viktigt för mig.

En föreläsning i Sunne blev avslutningen på denna långa dag. Majorskorna är en förening för kvinnliga företagare i Sunne, de hade bjudit in mig för att hålla en föreläsning för sina medlemmar och allmänheten.

Torsdag

Bokslut och deklaration. Kanske inte är det roligaste men tillsammans med Anna Bohman blir det så mycket mer än bara siffror.

Lite förberedelse inför kommande föreläsningar gjordes innan Emma Balderud kom på ett one to one möte. En viktig del i medlemskapet i BNI. Att lära känna varandra för att kunna bidra till fler affärer. Givers gain. Är du nyfiken på Bni? Kom som gäst och se vad vi gör!

Värmen kom denna dag så en promenad med en annan vän fick bli den fysiska aktivitet istället för att gå in och ”köra” på STC för att nå mina 100 kg…

Tacksamheten över att få komma hem, efter promenaden, till ett dukat bord med lagad mat av äldste sonen är stor!

Fredag

Bni Drott! Affärsnätverk och god frukost i ett. Idag var det den nya teamledningen som höll i mötet. Jag gillar förändringar och tror det leder till förbättringar. Känns kul att bli månadens nätverkare för mars månad!

Nu laddar jag inför den årliga tjejhelgen med två av mina nära vänner. Vi ska till Krokstad herrgård och njuta. Jag ska även ”reka” lite inför min och Ulrika Jannert Kallenbergs skrivarkurs.

Läs gärna mer om den här:

Skriv för livet- en kurs där även din hälsa står i fokus

Vill avsluta denna blogg med att dela med mig av en artikel från Personal & Arbetsliv. Där lyfter de just det jag arbetar med- Att arbetsmiljö kan förebygga självmord. Tidiga insatser och ökad kunskap.

Våga fråga. Våga lyssna. Våga agera.

Arbetsmiljön kan förebygga självmord