Träna…på både det ena och andra

Träna…på både det ena och andra

Träna. Hur känns det ordet för dig?

Jag gillar ordet.

Jag behöver träna på olika saker. Träna min kropp. Träna på att prioritera. Träna på att vara good enough. Träna på att sälja. Träna på att föreläsa. Träna på att skriva blogg…listan kan göra lång.

Idag har jag gett mig både sovmorgon, långfrukost och läst både NWT och SVD. Jobbat lite- läst lite mail och haft några telefonmöten. Sprang till STC och körde mitt träningsprogram istället för att åka in till KBC och ”bara” jobba. Min kropp ska hålla länge och då behöver jag ta hand om den.

Jag ska jobba sent ikväll, ska lyssna på en föreställning och ge feedback, och då behöver jag ha en lugnare start.

Jag gör väldigt många saker, jag syns ofta i sociala medier och annan media, jag reser en hel del. En del undrar hur jag orkar. Jag tillhör gruppen människor som får energi av nya möten, nätverka och att föreläsa. Det kostar mig ingenting. Skulle någon däremot sätta mig vid en dator med exceluppgifter så skulle jag troligen krokna fort…Vi är olika helt enkelt.

Men jag lever som jag lär. Tar paus, ger mig återhämtning och tränar. Gör mitt yogaprogram varje vardagsmorgon, dock inte på fredagar då jag behöver gå upp extra tidigt för BNI Drott. Det är en fördel att jobba med mina frågor- jag kan verkligen inte fuska!

Jag kanske inte når mitt mål att klara 100 kg i marklyft innan 2019 är slut men jag ska göra mitt bästa- men bara för min skull.

Vi vet att motion är viktigt, till och med livsviktigt. Våra kroppar är gjorda för rörelse. Vardagsmotion eller ännu hellre vardagsrörelse både förebygger och lindrar många av våra folksjukdomar.

Tänk om vi kommer dit hän att läkare skriver ut personliga tränare istället för medicin när någon söker vård för till exempel nedstämdhet? Att en människa med god kompetens inom träning kommer hem till hen. Börjar med att ta en kort promenad tillsammans. Jag är övertygad om att ohälsan skulle minska om fler vågade ta sig ut och röra på sig. Jag tror inte på att alla ska bli löpare eller gå på gym men jag tror att många behöver stöd och motivation för att komma igång.

Vi behöver alla träna om vi ska bli bra på saker och ting. Det räcker inte med tur. Eller som Ingmar Stenmark sa: ” Tänk att jag fick mer och mer tur ju mer jag tränar”.

Jag hoppas du gillar ordet träna.

#psykiskhälsa #träna #vardagsmotion #hälsa # återhämtning