Gott slut & gott nytt

Gott slut & gott nytt

Årets sista dagar är här. Bokslut ska göras för året 2020.

Ordet jag använt mest för att beskriva året har varit märkligt. 

Märkligt på så många sätt. Uttrycket This too shall pass har jag också använt ofta.

Det största som hänt under 2020 är att jag startade Livskämpar AB ihop med Filippa och Susanne.

Ska skriva ett riktigt bokslut för 2020 men gör en variant här. Tar lite hjälp av inlägg på LinkedIn.

2019 års sista inlägg på LinkedIn innehöll detta:

2019 har varit ett givande och roligt år- kollar in mitt inlägg med mål för 2019.
Kan konstatera att jag nådde flera mål. Bland annat:
⭐️Rädda liv- bland annat en 19-årig kille.
⭐️Krossa myter kring psykologiska olycksfall- hoppas jag lyckats krossa någon!
⭐️Bli grym på LinkedIn- jovars😂
⭐️Bli månadens nätverkare i mitt BNI Drott team- blev det två gånger!
⭐️Samarbeta med kloka och roliga människor- Jajamen! Många ❤️
⭐️Börja skriva på en bok- check! Skrev HELLRE ARG ÄN DÖD!
⭐️Klara 100 kg marklyft – nej… når endast 75 kg än så länge.

I 2020 års första inlägg skrev jag så här:

🌟3 mål för 2020🌟
Kör du på känsla eller sätter du upp tydliga mål för vad du vill uppnå i ditt liv?
Tvivlar du på din förmåga nångång?
Vad gör du då?
Istället för att göra klart ny föreläsning, göra klart bokföring och uppdatera min webb skrev jag ner 3 mål…
💫1- Sälja slut på första upplagan av min bok HELLRE ARG ÄN DÖD.
💫2- Starta AB ihop med två livskämpar Filippa Gagnér Jenneteg  och Susanne Tell och göra deras bok till app.
💫3- Träna minst 3 dagar i veckan.

Kan konstatera att jag lyckades med 2 av 3- om jag bortser från min morgonyoga jag utövar varje vardagsmorgon så blev det inte alltid 3 dagars träning i veckan men nästan…

7 februari 2020 fick vi beslutet om att Livskämpar AB nu är registrerat. Innan pandemin kom in i vårt liv så tryckte vi, Eget Förlag och jag, upp den andra upplagan av Hellre arg än död.

Bokningsläget för föreläsningar och uppdrag såg fantastisk ut för 2020. Skulle även få besöka en tv-soffa och prata om min bok. Sen tog allt tvärstopp i mars. Tacksam över att jag kunde ”ställa om” och arbeta mer för Region Värmland. Ökande från 40% till 80 % som Hr-konsult från 1 april.

Vid sidan av jobbet på Region Värmland har det varit mycket arbete med Livskämpar AB. Ansökningar till olika innovationsbidrag tog en del tid men det var mödan värt! Vi har beviljats olika innovationsbidrag som visar på att fler än vi tror på denna digitala följeslagare, app och vi har med oss många olika medkämpar.

Vi lyckades dra in 200 000 kr i en värmländsk variant av crowdfunding för att kunna få ut innovationsbidraget från Region Värmland.

Det blev lite media kring det. Bland annat en artikel i Värmlands Folkblad.

VF- En app som ska rädda liv

15 september 2020 fick vi besked om att Vinnova beviljat oss 1 miljon i innovationsbidrag. Galet stort. Vi behöver motfinansiera med samma belopp men det ger oss förutsättningar att på riktigt arbeta med appen. Läs gärna pressmeddelandet från Vinnova.

Vinnova.se/nyheter

I september 2020 var jag med om ett nytt boksläpp- är en av 31 kvinnor som skrivit antologin När mammor dör. Ett annorlunda boksläpp men det känns fint att få vara med i denna fina och viktiga bok där jag kan hylla min mamma Kerstin. Lotta Sirc har skapat en väldigt fin bok.

Det blev två artiklar om denna bok.

www.vf.se/2020/09/25

www.nwt.se/2020/11/08

Under detta märkliga år så blev jag en del av den nystartade talarförmedlingen Talarnas. Känns fint att få vara en del av Sveriges bästa föreläsare.

talarnas.se

Det blev en hel del föreläsningar till slut, en del digitala, en del mixade och några helt vanliga om än med ett fåtal i publiken. Vecka 41 var en ovanlig vecka. Från noll föreläsningar i veckan sen i mars blev det 5 stycken. Började i Västersås med en digital föreläsning hos Studieförbundet Vuxenskolan i Västmanland. Körde en föreläsning i Eda Kommun, åkte till Helsingborg och körde två föreläsningar  som även filmades och avslutade med en digital föreläsning för Patientnämnden Region Värmland.

Jag tycker att det är bra att vi kan göra digitala föreläsningar men det är ändå bäst med att få möta en publik live.

Värmlands bokfestival blev ju inte heller som vanligt utan ställdes om till en digital variant. Jag fick vara med på två digitala lösningar. Samtalet tillsammans med Frida Boisen och Pia Sundgren Storm finns ännu inte tillgängligt men min egen lilla film kan ses redan nu.

Värmlands bokfestival

Den 18 november 2020, årsdagen för min pappa Svens död, släppte Malte Hallqvist ett avsnitt ur podden Insikter från utsikter där jag deltar. Lyssna gärna på vårt samtal och alla andra härliga samtal han spelat in.

Insikter från utsikter

Som avslutning på detta blogginlägg vill jag dela med mig av hur lång vi kommit med vår digitala följeslagare. 26 november 2020 så spelade vi in en liten film när jag och Andreas Stjärnhem visade upp Lumeno för våra medkämpar.

Livskämpars presentation av Lumeno

Tar även med en bild där våra allra största medkämpar är med- Jonas Axelson fån C.A.G Engvall Security och Anders Philipsen Englund från Scutus.

Jag har nu lämnat Region Värmland som anställd och ska arbeta 100 % med Livskämpar AB och Niljung.

Jag önskar dig ett gott slut & gott nytt.

Tillsammans kan vi göra skillnad.

Ta hand om dig och andra.