– FYRA PERSONER TAR SITT LIV VARJE DAG FÖR ATT SAMHÄLLETS KUNSKAP OM SUICID ÄR FÖR LÅG. GENOM ATT LYSSNA PÅ MARIE NILJUNGS FÖRELÄSNINGAR LÄR DU DIG ENKLA MEN KRAFTFULLA VERKTYG FÖR PSYKOLOGISK LIVRÄDDNING

Boka föreläsning!

Din kunskap kan rädda liv

1997 tog Marie Niljungs mamma sitt liv. Nio år senare orkade inte hennes pappa leva längre, och gick samma väg. Om Marie hade vetat det hon vet idag, så är hon övertygad om att hon hade kunnat rädda deras liv.

Marie har ägnat sitt liv åt suicidprevention och studerat hur det kan förebyggas, och vilka insatser som kan få en djupt deprimerad person eller en person i en livskris att stanna upp, tänka om, och hitta sin livslust igen.

I flera föreläsningar, skräddarsydda för olika publiker, delar hon med sig av egna erfarenheter, kunskaper och insikter kring suicid, psykisk hälsa, stress och arbetsmiljö.

Föreläsningar som ger dig verktyg att agera

Marie Niljungs föreläsningar om suicidprevention lämnar ingen oberörd. Du lär dig känna igen tidiga tecken på psykisk ohälsa och suicid, och hur du kan hjälpa personen tillbaks till livet igen.

Suicidprevention i praktiken – Så förhindrar du psykologiska olycksfall

Precis som hjärt- och lungräddning är suicidprevention något alla kan och borde lära sig. Den här föreläsningen ger dig kunskap, mod och verktyg att rädda livet på dig själv och andra människor. Hur du som medmänniska kan göra stor skillnad genom att våga fråga, våga lyssna och våga agera.

Omfattning: 45, 60 eller 90 min, men kan anpassas efter era behov.

Pris: 30.000 kr plus moms

Boka


Om Niljung

Marie Niljung är utbildad personalvetare med inriktning på arbetsrätt. Trots att båda hennes föräldrar gått bort i suicid och att hon arbetat 15 år med suicidprevention och människor i kris är hon en kroniskt positiv och färgsprakande person (förutom när datorn strular).

Som handläggare inom sjukförsäkringen på Försäkringskassan och HR-konsult lärde hon sig vad som händer när en person blir sjuk och att folk faktiskt kan bli mer sjuka av att vara sjukskrivna. Sedan 2015 föreläser hon och utbildar inom suicidprevention, eller psykisk livräddning som hon själv föredrar att kalla det. Marie en av upphovspersonerna till appen Lumeno, och har skrivit boken Hellre arg än död.

Läs mer om Niljung